De best bezochte Formule 1 GP’s ter wereld (2024)

De Grand Prix van Groot-Brittannië in Silverstone is de best bezochte Formule 1-race, met maar liefst 340.000 bezoekers tijdens het raceweekend. Andere populaire races zijn de Grand Prix van Mexico met 334.946 bezoekers en die van Australië met 295.000 bezoekers.

De Verenigde Staten volgen met 263.160 bezoekers, terwijl Singapore en België respectievelijk 263.000 en 250.000 bezoekers trekken. Deze races trekken enorme aantallen fans vanwege hun unieke circuits en de opwindende sfeer die ze bieden.

Populariteit van de Grand Prix van Groot-Brittannië

De Grand Prix van Groot-Brittannië, gehouden op het iconische Silverstone-circuit, is een van de meest prestigieuze en drukbezochte evenementen in de Formule 1-kalender. Het circuit heeft een rijke geschiedenis en is een favoriet onder zowel coureurs als fans. Het trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers, wat het tot de best bezochte Grand Prix maakt. Silverstone is niet alleen geliefd vanwege zijn uitdagende lay-out, maar ook vanwege de Britse motorsporttraditie die diep geworteld is in de geschiedenis van de Formule 1.

De aantrekkingskracht van Silverstone ligt ook in de toegankelijkheid voor fans. Het circuit biedt uitgebreide faciliteiten en een breed scala aan tribunes, waardoor toeschouwers de race vanuit verschillende hoeken kunnen bekijken. Bovendien is de race een belangrijk sociaal evenement in het Verenigd Koninkrijk, waar fans van over de hele wereld samenkomen om hun favoriete teams en coureurs aan te moedigen.

De opkomst van de Grand Prix van Mexico

De Grand Prix van Mexico is een ander hoogtepunt in de Formule 1-kalender en trekt jaarlijks meer dan 330.000 bezoekers. Gehouden op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad, biedt deze race een unieke ervaring dankzij de levendige sfeer en de enthousiaste Mexicaanse fans. De race is bijzonder geliefd vanwege de uitdagende bochten en de hoge snelheden die coureurs kunnen bereiken op het lange rechte stuk.

De populariteit van de Mexicaanse Grand Prix is de afgelopen jaren toegenomen, mede dankzij de aanwezigheid van lokale helden zoals Sergio Pérez. Deze nationale trots draagt bij aan de feestelijke sfeer tijdens het raceweekend, waarbij fans de tribunes vullen in kleurrijke outfits en met vlaggen zwaaien om hun steun te betuigen. De Mexicaanse Grand Prix is een viering van snelheid en cultuur, wat het tot een onvergetelijke ervaring maakt voor iedereen die het bijwoont.

De aantrekkingskracht van de Australische Grand Prix

De Australische Grand Prix, gehouden in Melbourne, is een van de eerste races van het Formule 1-seizoen en trekt jaarlijks bijna 300.000 bezoekers. Het Albert Park Circuit, gelegen in het hart van de stad, biedt een schilderachtig decor voor de race, met zijn mix van rechte stukken en technische bochten. Dit stadsparcours is populair onder coureurs vanwege de uitdagende lay-out en de mogelijkheid om strategische inhaalacties te maken.

Melbourne staat bekend om zijn gastvrijheid en de Grand Prix is een belangrijk evenement in de stad, dat bezoekers van over de hele wereld trekt. Het raceweekend is een viering van autosport en biedt een scala aan activiteiten en entertainment voor fans. De Australische Grand Prix is niet alleen een sportevenement, maar ook een cultureel spektakel dat de levendige sfeer van Melbourne weerspiegelt.

De impact van de Netflix-serie “Drive to Survive”

De populariteit van de Formule 1 is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, mede dankzij de Netflix-serie “Drive to Survive”. Deze documentaire biedt een kijkje achter de schermen van de Formule 1 en heeft een nieuwe generatie fans aangetrokken. Vooral in de Verenigde Staten heeft de serie bijgedragen aan een groeiende interesse in de sport, wat heeft geleid tot een stijging van het aantal bezoekers bij de Grand Prix van Austin.

De serie heeft de menselijke kant van de Formule 1 belicht, met aandacht voor de persoonlijke verhalen van coureurs en teams. Dit heeft geleid tot een grotere betrokkenheid van fans, die nu niet alleen geïnteresseerd zijn in de races zelf, maar ook in de dynamiek en rivaliteiten binnen de teams. “Drive to Survive” heeft de Formule 1 toegankelijker gemaakt voor een breder publiek en heeft bijgedragen aan de wereldwijde groei van de sport.

Max Verstappen en Nederlandse GP

In Nederland heeft de opkomst van Max Verstappen geleid tot een hernieuwde interesse in de Formule 1. Zijn succes heeft de sport populairder gemaakt dan ooit tevoren, met een aanzienlijke toename van het aantal kijkers en bezoekers bij de Grand Prix van Nederland. Verstappen’s prestaties hebben hem tot een nationale held gemaakt en hebben bijgedragen aan de groei van de Formule 1-fanbase in Nederland.

De Grand Prix van Nederland, gehouden op het circuit van Zandvoort, is een van de meest verwachte races op de kalender. De terugkeer van de race na een lange afwezigheid heeft geleid tot een golf van enthousiasme onder Nederlandse fans, die massaal naar het circuit trekken om Verstappen in actie te zien.

De best bezochte Formule 1 GP’s ter wereld (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 5949

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.